19 Kasım 2008 Çarşamba

Malazgirt Savasi Film Oluyor


Malazgirt Savaşı film oluyor

Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan savaş olarak bilinen 1071’deki Malazgirt Savaşı, film olacak. Yönetmen Murat Şeker, filmle ilgili bilgiler verdi.



tv8’de yayınlanan Başak Sayan’ın sunduğu ’Kayıt Dışı’ programına konuk olan yönetmen Murat Şeker, 2-3 yıl sonra çekmeyi planladığı film projesinden bahsetti.

26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında gerçekleşen ve Alp Arslan’ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Savaşı, "Türklere Anadolu’nun kapılarını açan savaş" olarak bilinir.

Murat Şeker, bu filmin hazırlıklarının zaman alacağını ve çekimlere 2011 yılında başlanabileceğini belirterek, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Şu anda senaryosunu yazıyoruz. 1071 Malazgirt Savaşı üzerine... Orada Türkçe-İngilizce filmi çekmek; Türkler Türkçe konuşsun, Bizanslılar İngilizce konuşsun ve Bizanslıları da yabancı oyuncularla yapalım. Yabancı görüntü yönetmeni için alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Arada bir iki film daha yapabilirim ben, ama nihayi hedefimiz ona doğru alt yapısını iyi kurmak. İnşallah olur. Amerika’da da yayına sokarsak şaşırmayın yani... "

Televizyon Gazetesi / Engin Medya

0 yorum:

Yorum Gönder

Son Yazılar

oyun sohbet diziler
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com