21 Kasım 2008 Cuma

Reytingler ve AGB


Efendim son numaramız AGB, ölçümler, reytingler... Birdenbire konu gündeme geldi.



Çok dürüst olduğumuzdan, ölçümlerin adilane yapıldığından filan değil. Her konuda olduğu gibi, bu ölçümleme işini de yüzümüze gözümüze bulaştırdık.

İbrahim Tatlıses çıkıp "Benim reytinglerimle oynuyorlar" diye haykırıyor. Haydaaa, ama kızma İbrahim Bey... Denekleri kandırıyorlarmış. Seçim öncesi kömür, erzak veriliyor da neden deneklere hediye verilmesin?

Bu AGB kime çalışıyor? Neden reyting ölçümleri yapılır? Vatandaşın beğenisi için mi? "Denek sayısı az" deniliyor. Doğru seçim yapılmıyor deniliyor.
Ben Maslak'ta oturuyorum. Sitenin gelir düzeyi AB grubu. Mesela gelin bizim bütün evlere verin aletleri bakalım ne sonuç çıkacak? Hemen bizim aşağıda gelir düzeyinin düşük olduğu ileri sürülen Pınar Mahallesi'ne yerleştirin. Göreceksiniz sonuçlar aynı olacaktır. Bizde bir kere gelir grupları homojen değil. Adam okul bitirmiş, Ankaralı Turgut dinleyip "Dest-i İzdivaç"ı izliyor. Bütün Türkiye İstanbul, İstanbul bütün Türkiye olmuş. Ha Pınar mahallesi, ha Sivas mesela.

Sina Koloğlu / Milliyet

0 yorum:

Yorum Gönder

Son Yazılar

oyun sohbet diziler
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com